09 maart 2007

Simpele pasta met witte saus

Een gouwe ouwe uit de studententijd..

Ingrediënten (voor 5 personen):
- een zak pasta (fusilli of penne) en misschien nog wel iets meer
- 2 grote prei
- 2 uien
- 2 bakjes champignons
- 3 pakjes spekjes
- 2 grote bakjes crème fraîche
- italiaanse keukenkruiden
- een zakje strooikaas

Zet water op voor de pasta en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing. Snipper de ui, snij de prei in ringen, snijd de champignons in vieren. Bak de ui in wat olie op in een grote koekenpan. Voeg de spekjes en de prei toe. Voeg vervolgens (na ongeveer 5 minuten) de champignons toe. Strooi peper en gedroogde italiaanse kruiden over het mengsel. Schep als alles gaar is de crème fraîche er doorheen.
Giet de gare pasta af en gooi over in een grote schaal. Giet de saus er overheen. Dek af met een dikke laag kaas. Makkelijk en lekker. Voor als je echt geen zin hebt om moeite te doen. Eventueel serveren met een grote eenvoudige salade van sla, komkomeer, tomaat en vinaigrette, bijvoorbeeld deze. Of een tomaten-mozzarella salade.

Wil je meer eenvoudige en snelle pasta recepten? kijk bijvoorbeeld naar de fussili met noten en gorgonzola, de klassieke pasta met rode saus, de spinaziepasta in drie variaties of de penne alla vodka.

Geen opmerkingen: