18 december 2007

Tortellini met verse spinazie

Al weken eten wij ongezond en ongeïnspireerd. De drukte op ons werk en in ons sociale leven heeft ervoor gezorgd dat we de afgelopen weken alleen nog maar in staat waren dingen op te warmen of van de snackbar te halen. Gisteravond was ik dat zo zat dat ik besloot echt iets te gaan koken. Iets met groente. Ik heb me laten inspireren door een aantal recepten en dit was het resultaat. Ricotta tortellini met verse spinazie, pesto, cherrytomaatjes, pijnboompitten en parmezaanse kaas (op de foto hier links zit de paremzaanse kaas er nog niet overheen).

Ingrediënten (voor twee personen):
- een zakje ricotta tortellini (van grand italia)
- een grote zak spinazie (300 gram)
- een bakje cherrytomaatjes
- 50 gram pesto genovese (de helft van een klein potje)
- een kleine ui, klein gesnipperd
- twee eetlepels parmezaanse kaas
- een theelepel knoflookolie
- een handje pijnboompitten

Het klaarmaken van dit gerecht vraagt enige timing. Als je de spinazie te lang meebakt wordt het een vies prutje. Zorg dus dat de tortellini bijna gaar is als je aan de spinazie begint en dat al je huisgenoten aanwezig zijn, want als je onverhoopt tien minuten op iemand moet wachten die te laat is terwijl de spinazie al in de pan zit, kun je de boel weggooien.

Kook om te beginnen de tortellini. Dit duurt bij een zakje niet verse tortellini volgens de verpakking zo’n 17 tot 20 minuten. Snipper ondertussen de ui en snijd de tomaatjes door midden. Als de tortellini ongeveer 12 minuten kookt bak je de ui in een grote wok op in wat olie (ik gebruikte een heel klein beetje knoflookolie) en de pesto. Doe na ongeveer 3 minuten de spinazie en de tomaatjes erbij en schep regelmatig om tot de spinazie is geslonken. Bak ondertussen in een andere, kleine koekenpan een handje pijnboompitten op. Giet de tortellini af. Schep de geslonken spinazie met de tomaatjes en de rest van het mengsel op de borden. Leg de tortellini er bovenop. Bestrooi en pijnboompitten en parmezaanse kaas. Niet te lang laten staan want het koelt snel af. Een gezonde, snelle, niet zo bewerkelijke en toch heerlijke maaltijd voor doordeweeks!

Lekker voor erbij: Stokbrood met kruidenboter en/of tomaten-mozzarella salade

Wil je meer eenvoudige en snelle pasta recepten? kijk bijvoorbeeld naar, de fusilli met gorgonzola en noten, de pasta met saucijsjes, salami en citroen, de spinaziepasta in drie variaties of de penne alla vodka. Of klik simpelweg hier voor alle pasta gerechten op deze site.

Geen opmerkingen: