20 juni 2007

Pasta met saucijsjes, salami en citroen

Dit gerecht hebben we afgelopen zaterdag gemaakt. Voor vrienden maakten we een uitgebreid diner en dit was het hoofgerecht. Hoewel verrassend eenvoudig, ook verrassend lekker. De citroen maakt het vlees en slagroom lekker fris! Het recept komt uit de Delicious van juni.

Ingrediƫnten (voor 4 personen) :
- 300 gram pasta (pappardelle of tagliatelle, wij hadden pappardelle)
- 8 plakken salami, in reepjes gesneden
- 2 varkenssaucijsjes
- 1 ei
- 1 el citroensap en 1 theelepel rasp
- snufje nootmuskaat
- ongeveer 60 ml slagroom
- (vers) geraspte parmezaanse kaas
- zeezout en vers gemalen peper

Kook de pasta. Zorg dat de pasta in het kokende water gaat als je begint met de worstjes op bakken. Bak in een grote koekenpan of wok de worstjes, maar knijp de worstjes in stukjes uit het vel en bak ze zo op, samen met de salami reepjes. Ongever tien minuten. Klop ondertussen in een kom het ei, het citroensap en de citroenrasp, gemalen zeezout en de peper en de slagroom door elkaar.
Giet de pasta af en bewaar 100 ml kookvocht. Meng de pasta met het vlees in de pan en giet het slagroommengsel er overheen. Doe ook het kookvocht in de pan en meng alles goed door elkaar. Schep alles op borden en strooi de parmezaan erover.
Wij aten dit met als voorgerecht courgetterolletjes met ricotta en zelfgebakken brood met kruidenboter, met meloen met serranoham en met Straciatellasoep.

Geen opmerkingen: