19 juni 2007

Meloen met Serranoham

Eigenlijk is dit niet echt een recept, en je hoeft er al helemaal niet voor te kunnen koken.. Maar ter inspiratie zet ik het er toch op, want ookal is t zo vreselijk makkelijk, het is ook ver-schrik-kelijk lekker. Vooral als je de serrano ham bij een echt goede slager haalt! In Spanje aten we dit bijna elke avond bij 'L'Antiqua CabaÑa' met honing meloen. Ik maak het altijd met galiameloen, simpelweg omdat dat hier in Nederland veel makkelijker te krijgen is..
Ingrediënten voor een aardige portie:
- een halve galiameloen
- 100 gram serranoham

Snijd de meloen doormidden. Haal de pitjes eruit. Bewaar één helft van de meloen en snijd de andere helft in dunnen repen. Leg de meloen in een 'ster/zon-vorm' op een bord. Serranoham eroverheen draperen en smullen maar. Zeker heerlijk met heet weer!

Geen opmerkingen: