28 december 2006

Courgette-ei lasagne

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:
- 1 pakje Honig of Knorr mix voor lasagnesaus
- pakje lasagnebladen
- 2 eetlepels olie
- twee courgettes, in plakken
- ½ liter water
- ½ liter melk
- 4 hardgekookte eieren, in plakjes gesneden
- twee bollen mozzarella

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smeer een grillpan met een kwastje in met olie en grill om en om de plakken courgette. Meng in een andere pan de mix voor lasagnesaus met het water en de melk. Breng dit al roerend aan de kook en laat het één minuut koken. Schenk een laagje saus in een ovenschaal en leg daar een laag lasagnebladen op. Verdeel hierover plakken courgette en plakken ei en schenk er weer wat saus over. Leg er af en toe een stukje mozzarella tussen. Herhaal de lagen en eindig met een ruime laag saus en dek de bovenkant af met een laag met plakken mozzarella. Zet de lasagne in de oven en bak hem in ca. veertig minuten lichtbruin en gaar.

Zie het label lasagne voor meer lasagne-recepten.

Geen opmerkingen: