08 januari 2008

In balsamico gekarameliseerde witlof

Makkelijk, lekker en weer eens wat anders met witlof! Op de foto is de witlof nog niet overgoten met balsamico en dus iets lichter van kleur dan het uiteindelijke brouwsel.

Ingrediƫnten als bijgerecht (voor 2 personen)
- 8 tot 10 halve struikjes witlof
- 40 gram boter
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel balsamico

Snijd de witlofstruikjes door in de lengte en haal het hart eruit. Probeer de halve struikjes wel zo veel mogelijk ‘heel’ te laten. Smelt de boter en de suiker samen in een koekenpan en bak de struikjes op een middelhoog vuur. Regelmatig voorzichtig keren. Blus het geheel af met de balsamico en laat nog vier minuutjes stoven op het vuur. Draai de stronkjes goed door de balsamico. Serveren en direct opeten.

Zie ook voor een iets zoetere versie de gekarameliseerde witlof met honing die ik bij de hertenbiefstuk maakte. De versie met balsamico is iets pittiger en spannender en kan ook erg goed bij een heel erg doordeweekse maaltijd van aardappelen, groente en vlees.
Hou je van balsamico? Kijk dan ook bij de tomatentaart met balsamico en de bietjes in balsamico.

1 opmerking:

Anoniem zei

Een heerlijk recept ik maak het zelf ook veel,
Alleen ik gexbruik honig i.p.v. suiker