09 januari 2008

Doordeweekse kippensoep met groente

De allerlekkerste kippensoep is nog altijd die, die Hans maakt van een hele kip. Maar als je doordeweeks weinig tijd hebt en snel doch gezond wilt eten (en zin hebt in kippensoep), is dit recept een aanrader. Er zit veel groente in, maar dat is om aan de broodnodige vitaminen te komen. Eet je liever kippensoep zonder al dat groen vervang de soepgroente dandoor een fijn gesneden prei en voeg wat vermicelli toe.

Ingrediƫnten (voor 2 personen, als maaltijd):
- 2 liter water
- blokjes kippenbouillon, genoeg voor 2 liter
- 1 kipfilet, in kleine blokjes gesneden
- 300 gram soepgroente, voorgesneden

Verwarm het water in een ruime pan en laat de bouillon er in oplossen. Doe dan, als het water kookt, de fijngesneden kip er in en laat zo ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de soepgroente toe en laat niet langer dan tien minuten zachtje meekoken, tenzij je van doorgekookte soepgroente houdt, dan langer mee laten koken. Lekker met zelfgemaakte croƻtons en stokbrood met kruidenboter.

Geen opmerkingen: