06 januari 2008

Twee eenvoudige lunchgerechten

Als ik thuis werk maak ik vaak voor de lunch broodjes klaar met oud brood of wat er verder voor handen is. Wat ik wel eens maak is een half afbakstokbrood met kaas en tomaten of Turks brood met tomatensaus en kaas. Het zijn geen culinaire hoogstandjes maar wel prima oplossingen als je geen zin hebt om boodschappen te gaan doen en deze ingrediënten nog thuis hebt liggen.

Ingrediënten voor stokbrood met kaas en tomaat:
- Een half afbakstokbrood
- Kaas
- 4 cherrytomaatjes of een gewone tomaat.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het afbakstokbrood overdwars door en beleg ruim met kaas. Snijd de tomaat in plakjes en leg op de kaas. Zet voor veertien minuten in de voorverwarmde oven en klaar is kees.

Ingrediënten voor Turks brood met kaas en tomatensaus:
- Een stuk Turks brood
- Een half blikje tomatenblokjes
- Peper, zout, Italiaanse kruiden
- Kaas

In feite is dit een heel eenvoudige pizza Margherita. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het brood overdwars door en besmeer met tomatenblokjes, wees niet te zuinig. Bestrooi de saus met peper, zout en een klein beetje Italiaanse keukenkruiden. Beleg ruim met kaas (op de foto heb ik iets te weinig kaas gebruikt, maar de kaas was toen simpelweg op). Je zou er ook nog tomaten of salami op kunnen leggen. Zet voor twaalf tot vijftien minuten in de voorverwarmde oven. Als het eruit komt is het brood heel knapperig, alsof het een Amerikaanse pizzabodem is.

Geen opmerkingen: