01 januari 2008

Hans en Eef's Lievelingssalade

Na maanden van experimenteren hebben we de perfecte maaltijdsalade ontwikkeld. Steeds weer opnieuw hebben we ingrediënten toegevoegd, gewijzigd en in andere hoeveelheden gebruikt. Nu hebben we de perfecte balans gevonden. Dit is een salade die we bijna om de dag zouden kunnen eten.

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 75 gram rucola sla
- 75 gram gemengde slamix (eikenblad, lollo rosso en bionda)
- een stuk gerookte kipfilet (ik denk zo’n 125 gram, het kost steeds rond de Eur 2,20)
- een flinke halve komkommer
- 5 kleine trostomaten (liefst die van de aldi, anders het type tasty tom)
- een halve pot feta in olie
- een flinke hand pijnboompitten
- voor de liefhebber: een klein scheutje Amora vinaigrette de Dijon

Meng de sla in een grote kom. De rucola is essentieel voor de smaak van de salade. Laat je niet overhalen een andere slasoort te gebruiken, dit is het belangrijkste ingrediënt.
Snijd de tomaatjes in dunne partjes. Zoals ik hierboven bij de ingredienten al opmerkte heb ik het liefst de kleine trostomaten van de Aldi. Op één of andere manier smaken die altijd het beste. Mocht je dit niet zo snel te pakken krijgen (de aldi ligt ook niet op mijn dagelijkse fietsroute) neem dan tasty tom minitrostomaten of andere trostomaten.

Snijd de komkommer in niet al te grote blokjes en snijd de kipfilet in kleine reepjes. Leg dit alles op de sla. Schep de feta eroverheen met een beetje van de olie uit de pot. Wij gebruiken emestal een halve pot feta. Bak de pijnboompitten even bruin in een koekenpan en schep er ook overheen. Goed mengen. Eet stokbrood met kruidenboter erbij.

Ik hou heel erg van Amora vinaigrette de Dijon. Dit is een franse mosterd dressing waarvan ik pas heel kort geleden ontdekte dat de Plus hem ook weleens verkoopt. Wij namen hem van het voorjaar mee uit Frankrijk. Erg de moeite waard en erg lekker bij deze salade. Uiteraard kun je ook zelf honing-mosterd dressing maken, kost iets meer tijd en smaakt iets zoeter.

Geen opmerkingen: