26 april 2007

Zelfgemaakte kruidenboter

Een grote hit op feesten en partijen...

Ingrediƫnten:
- een half pakje roomboter
- drie teentjes knoflook
- gedroogde peterselie
- italiaanse keukenkruidenmix
- peper en zout (uit een molen)

Haal het pakje boter zeker een uur vantevoren uit de koelkast. Doe dan de boter in een (ruim) kommetje. Pers de teentjes knoflook uit boven de boter, bestrooi ruim met peper, zout, peterselie en italiaanse keukenkruiden en meng alles goed met de boter met behulp van een vork. Als alle ingredienten goed doorgeprakt zijn weer extra peper en zout toevoegen en eventueel wat kruiden. Blijf alles zeker tien minuten goed prakken. De knoflook en de kruiden moet door de hele boter zitten. Ik houd erg van veel groene kruiden en veel peper er doorheen dus zorg altijd dat het goed pittig is..

Geen opmerkingen: