Ingrediënten (voor 1 persoon):
- een goede portie fusilli
- een flink stuk gorgonzola, zeker 75 gram
- een klein handje pecannoten, gehakt
- een klein handje walnoten, gehakt
- parmezaanse kaas, een flinke schep.
Kook de fusilli en giet deze daarna af. Schep de pasta in een koekenpan en verbrokkel er de gorgonzola over. Laat de kaas smelten, maar niet te snel. Zorg dat je regelmatig alles omroert om te voorkomen dat de kaas aan de bodem van de pan bakt. Warm alles op deze manier goed door totdat de kaas bijna helemaal gesmolten is. Zorg dat er af en toe nog kleine stukjes ongesmolten kaas in zitten. Schep de noten er doorheen en warm heel eventjes mee. Schep alles in een diep bord (waardoor het langer warm blijft) en verwarm eventueel het bord een beetje voor in de oven. Schep de parmezaan eroverheen. Meteen opeten.
Wil je meer eenvoudige en snelle pasta recepten? kijk bijvoorbeeld naar de tortellini met verse spinazie en tomaatjes, de pasta met saucijsjes, salami en citroen, de spinaziepasta in drie variaties of de penne alla vodka.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten