12 juli 2007

Penne alla vodka

Eigenlijk wilde ik dit alleen maar maken omdat het recept er zo eenvoudig uit zag en ik erg benieuwd was naar de smaak ervan... Maar het was zo lekker, dit gaan we zeker vaker eten! de saus is lekker romig en smaakt heerlijk. Echt een aanrader voor een makkelijke dooordeweekse maaltijd. Terwijl de saus kookt kun je de keuken opruimen en de wasmachine aanzetten.. Wederom is het recept afkomstig van Nigella: p. 132 van Feest!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):
- 250 gram penne (of iets meer)
- een grote ui
- teentje knoflook
- klontje boter om de ui in te bakken en 2 extra eetlepels boter
- een blikje gepelde of gehakte tomaten (425 gram)
- 1 eetlepel slagroom
- scheut wodka

Zet voor de pasta een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook met wat zout.
Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en bak de uien en de knoflook op een laag vuur langzaam op (ongeveer tien minuten). Ze mogen niet bruin worden, maar moeten langzaam glazig worden. De knoflook mag niet aanbakken. Doe de tomaten bij de ui. Als je gepelde tomaten hebt, snijd ze dan vooraf kleiner zodat je geen grote stukken in de saus hebt zitten. Breng de saus aan de kook en laat zeker 15 tot 20 minuten rustig pruttelen. Kook de pasta ondertussne al dente.
Voeg na 20 minuten een eetlepel slagroom toe aan de saus en zet het pitje op zijn allerlaagst. Het moet nu niet meer koken, alleen warm blijven.
Giet de pasta af. Meng de pasta met twee eetlepels boter en een scheut wodka. Doe de pasta met boter en wodka bij de saus. Goed mengen, meteen eten. Bestrooi op tafel met wat verse parmezaanse kaas.
Wij aten er een makkelijke rauwkost mix van tomaten en gele papika bij en een stokbroodje met kruidenboter.

Geen opmerkingen: