06 maart 2007

Balsamico bietjes

Dit is een aardig gerecht voor bij de courgetterolletjes (zoals ook Gordon Ramsay het voorstelt in zijn boek 100% Ramsay (gekregen voor de kerst)). Ik maakte er nog tomaten-mozarella salade bij en serveerde het met brood met kruidenboter. Vooral de blauwe kaas maakt het lekker.

Ingrediƫnten (voor 4 personen in combinatie met andere gerechtjes)
- drie of vier grote gekookte bietjes
- 130 gram blauwe kaas, danish blue of iets vergelijkbaars.
- sesamzaadjes een hand vol
- balsamico azijn

Snijd de bietjes in partjes. Bak ze op hoog vuur in twee eetlepels olijfolie in een koekpan met een fikse scheut balsamicoazijn en peper en zout. Laat ze ongeveer 5 tot 8 minuten koken in de balsamico en haal ze van het vuur. Schep ze op een bord en laat afkoelen. Zet daarna zeker een half uur in de koelkast om goed koud te laten worden. Haal na een half uur uit de koelkast. Bak de sesamzaadjes in een koekenpan op. Verbrokkel de kaas over de bietjes en strooi de sesamzaadjes erover.

Geen opmerkingen: