18 februari 2007

Klassieke tomaten-mozzarella salade

Dit is zo'n eenvoudig en toch zo'n goddelijk gerecht. Wij eten dit bij de pasta, de gebraden kip, als borrelhapje of gewoon als tussendoortje onder het kijken van een film.. Essentieel voor een goede versie van deze salade is de smaak van de tomaten. Het moeten echt goede trostomaten zijn, het liefst zo klein mogelijk met enorm veel smaak.. Ik koop ze altijd bij de Aldi. Ik weet niet wat het is, maar die tomaten zijn zo en zoveel lekkerder dan welke andere tomaat ook..

Ingredienten:
- een bol mozzarella
- ongeveer 200 tot 250 gram kleine trostomaten
- een paar blaadjes verse basilicum
- balsamico azijn
- peper en zout

Snijd de tomaten in plakjes en doe hetzelfde met de bol mozzarella. Snijd de mozzarellaplakjes eventueel een keer doormidden of in vieren zodat ze niet al te groot en dik zijn. Leg op een bord om en om een plakje tomaat en een plakje mozzarella (of stapel alles goed verdeeld in een schaaltje, zoals op de foto). Zorg dat het bord goed vol ligt, het mag best een puinhoop worden. Verdeel over het bord een aantal in stukjes gescheurde blaadjes basilicum. Gebruik nooit gedroogde basilicum! Strooi peper en zout over het bord. Strooi er ruim balsamico overheen (ik hou daar erg van). Heerlijk! Voor een grotere groep kun je onder de tomaat-mozzarella laag gemengde sla leggen.

Geen opmerkingen: