19 februari 2007

Salade met peer en blauwe kaas

Ingredienten:
- zakje gemengde sla
- 100 gram blauwe kaas (liefst danish blue)
- blikje peren op sap (of verse peren, maar dan moeten ze wel goed rijp zijn!)
- een handjevol (gepelde) walnoten
- olie, rode wijnazijn, peper en zout

Doe de sla in een kom en snij de peren (het zijn er ongeveer 4 of 5 in een klein blikje) over de lengte van de peer in smalle reepjes en leg ze op de sla. Meng olijfolie, rode wijnazijn en peper en zout naar smaak. Ik hou altijd erg van zure dressing dus doe zeker 2/3 wijnazijn en 1/3 olie (of zelfs minder). Giet de dressing over de peren en de sla. Vebrokkel de kaas boven de schaal en breek de walnoten in stukjes, ook boven de schaal. Dit is een lekker frisse salade bij gebraden kip of ander gebraden vlees. Ook leuk als voorgerechtje.

Geen opmerkingen: