Dit is een variant op een recept uit de Delicious van januari van dit jaar. Wij hadden al weken een vacuum pakje met zes van de allergoedkoopste braadworstjes in de koelkast liggen (ik geloof dat zo'n pakje 1,50 kost, daar kun je zeker twee keer van eten...) en omdat gewoon braden ook zo saai is heb ik het recept dat bestemd was voor chipolata worstjes met mosterdpuree enigzins aangepast. Wij aten ze met aardappelkroketjes en gekookte witlof. Prima doordeweekse maaltijd.
Ingrediƫnten (voor 2 personen)
3 braadworstjes
2 flinke eetlepels mosterd
2 flinke eetlepels honing
400 ml water
1 ui in ringen gesneden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop het water, de mosterd en de honing goed door elkaar. Snijd de braadworstjes door midden en leg ze in een ovenschaal. Leg de uienringen erbij en giet het honing-mosterd mensel er overheen. Zet in de oven voor ruim 45 minuten maar draai de worstjes elke tien minuten om en besprenkel met het vocht. Bak de aardappelkroketjes tegelijkertijd mee in de oven op een aparte bakplaat en kook de witlof.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten