Dit recept komt uit een boek van Gordon Ramsay. ik moet eerlijk zeggen dat ik het tijdens het klaarmaken nogal een 'geknutsel' vond. Toen we eenmaal aan tafel zaten maakte de smaak van deze knustelwerkjes echter veel goed, een verrassend gerechtje dit! Ik maakte het samen met een aantal andere gerechtjes waaronder de tomaten-mozarellasalade en de, ook van Ramsay afkomstige, balsamicobietjes. Je zou het ook per 3 of 4 per persoon als amuse kunnen opdienen.
Ingrediënten (voor 4 personen, voor eeen fikse hoeveelheid rolletjes):
- 2 courgettes
- 1 bakje ricotta (van 250 gram)
- een handvol pijnboompitten
- handje verse basilicum
- citroensap van een halve citroen
- peper
- zout
- olijfolie
Schaaf met een kaasschaaf rechte plakken van de courgette. Schaaf het zo dat je links en rechts van de reep een stukje groen ziet. Dus de eerste plak die je schaaft gooi je weg, en daarna schaaf je steeds van dezelfde plek repen courgette. Leg ze op een plank en bestrooi met peper, zout en olijfolie. Leg er en volgende laag repen op en doe hetzelfde tot de courgette op is. Zet de hele mikmak vervolgens een half uur in de koelkast. Bak de pijnboompitten op in een koekenpan. Meng de ricotta met het citroensap, de fijngesneden basilicum, peper, zout en de opgebakken pijnboompitten. Haal na een half uur de courgette uit de koelkast en leg op een reep courgette een theelepel ricottamengsel. Rol de courgette op en zet op zijn kant op een bord. Doe dit met alle courgetterepen. Bestrooi het bord vervolgens met wat druppels balsamico. Ik heb dit opgediend op één groot bord samen met een aantal andere kleine voorgerechtjes. Als je meerdere voorgerechtjes maakt zou ik minder courgetterolletjes maken en maar 1 courgette gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten