Ingrediƫnten (voor twee personen, bijgerecht):
- het sap van 1 limoen
- een kleine rode ui in dunne reepjes
- 125 gram feta of iets meer (ik gebruikte een blok feta en geen pot met voorgesneden blokjes)
- een kwart van een flinke watermeloen, in blokjes
- een handje zwarte olijven zonder pit
- een bosje munt
- een bosje peterselie
- peper, versgemalen
Snijd de ui in dunne reepjes en leg ze te weken in het sap van de limoen. Het mengsel moet lichtroze worden. Snijd de meloen en de feta in blokken en hak de peterselie en de munt. Meng de meloen, de feta, het limoen-ui mengel en de peterselie en munt voorzichtig zodat de meloen en feta niet stuk gaan. Bestrooi tot slot met peper, en voeg de olijven toe. We aten dit met zalm in een jasje van suiker en mosterd en gepofte aardappelen. Nigella raadde hasselbackaardappeltjes aan (hier zal ik t recept ok nog eens van online zetten), samen met bietensalade..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten