20 november 2006

Gepofte aardappel

Je kunt gepofte aardappelen ook maken in de oven, maar in de magnetron gaat flink sneller en is even lekker. Bijkomend voordeel van gepofte aardappelen is dat ze heel mager zijn omdat er geen olie of boter bij komt kijken. Uiteraard kun je de aardappelen wel met een sausje serveren en dat maakt het geheel dan weer wat minder mager... Maar als je al vlees of vis met een sausje serveert is een sausje voor de aardappelen niet nodig.

Ingrediënten:
- Zoveel aardappelen als je denkt nodig te hebben

Borstel de aardappelen goed schoon of spoel ze goed af. Prik de aardappelen met een vork enkele malen in. Leg ze op een schone theedoek ongeveer acht minuten (een beetje afhankelijk van de maat van de aardappel en de hoeveelheid) op 750 Watt in de magnetron. Laat de aardappelen daarna nog tien minuten in de magnetron nagaren. Controleer even of ze goed gaar zijn en herhaal de procedure anders nogmaals maar dan voor twee of drie minuten. Als ze klaar zijn: bestrooi ze met wat zout en serveer.

Lekker met kruidenboter of crème fraiche met peper, zout en bieslook óf een variant hierop.

Geen opmerkingen: