20 november 2006

Lasange met spinazie en ham

Lasange is altijd makkelijk voor als je visite krijgt, niet te moeilijk wil doen (bijvoorbeeld doordeweeks) en niet in de keuken wil staan als de gasten er al zijn. Dit recept is zeker lekker. Maar ik heb nog meer lekker lasagnevarianten in petto en dan zonder pakjes van knorr (een update volgt later)...

Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 dikke plakken ham of hamplakjes in reepjesgesneden of voorgesneden blokjes ham (300 gram)
- minimaal 300 gram spinazie uit een pot
- 400 ml melk
- 1 zakje knorr mix voor lasagne
- 125 gram lasagnebladen
- 1 zakje ricottakaas (125 gr)
- 50 gram geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Snijd de ham in blokjes. Verhit olijfoliein een pan en bak de hamblokjes. Voeg de spinazie toe en schep alles om. Voeg de melk, en 500 ml water en de inhoud van het pakje knorr-mix toe. Breng het geheel aan de kook. Laat daarna de saus drie minuten zachtjes doorkoken. Vul de ovenschaal om en om met een laagje saus, lasagnebladen en ricotta. Begin en eindig met een laagje saus. Strooi de geraspte kaas erover. Laat de lasagne in het midden van de oven in circa dertig minuten gaar worden.

Geen opmerkingen: