04 januari 2007

Straciatella soep

Een doodeenvoudig soepje, in nog geen tien minuten op tafel, prima voorgerechtje. Hans is van de soepen en maakte dit eerder bij de Tagliatelle met Ossehaas en bij het kertsmenu van zijn ouders. We hebben dit uit een klein kookboekje met alleen maar soepen, volgens mij kwam dat boekje zelfs van de Ikea....

Ingrediƫnten voor ongeveer 4 kommen:
3 kippen bouillonblokjes
3 eieren
1,5 liter water
half bosje verse peterselie
peper

Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook en klop intussen de drie eieren in een kom goed door. als de bouillon goed is opgelost en het water kookt draai je de pit lager en giet je het eierklopsel door de de bouillon terwijl je steeds goed blijft kloppen met een garde. na een minuutje of twee is het ei gestold en doe de je de helft van het9fijngesenden, uiteraard) bosje peterselie in de soep. Verdeel de soep over de kommen en garneer met een flinke dot van de overige fijngesneden peterselie.

Geen opmerkingen: