20 november 2006

Tagliatelle met Ossenhaas

Dit gerecht komt uit de Allerhande en is door ons een beetje verbouwd. H maakte dit gerecht voor een vriendin van hem die uitgebreid kwam eten en borrelen op vrijdagavond. Hij moest wel even slikken toen hij bij de slager afrekende, een ossenhaasje is niet goedkoop... Een goedkoper alternatief is een kogelbiefstuk, dat scheelt ongeveer de helft in prijs. H maakte het gerecht dus wel met ossenhaas en dat was echt erg lekker! En niet alleen is dit gerecht lekker, het is snel klaar te maken en ziet er daarnaast ook nog eens heel professioneel uit. Voraf aten we de Straciatella-soep, een verrassend goede combinatie. Als toetje bakte ik een hazelnoot-chocoladetaart die we serveerden met een glaasje Italiaanse hazelnootlikeur, alles bij elkaar een erg lekker diner, zeker in combinatie met een lekkere rode wijn!

Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 g (witte) tagliatelle
- 4 stukken ossenhaas (of kogelbiefstuk)
- 1 courgette, in stukjes
- 150 g rucola sla
- 100 g Parmezaanse kaas, het liefst verse geraspte
- scheut olijfolie
- klontje boter

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar of beetgaar (wat je het lekkerste vindt).

Verhit de olie met de boter in een koekenpan en bak de stukken ossenhaas hierin op hoog vuur op elke zijde één minuut, draai het vuur lager en bak het vlees nog één à twee minuten.
Neem het vlees uit de pan en pak het in aluminiumfolie. Bak intussen in ongeveer drie minuten de courgette in het overgebleven bakvet en voeg zout en peper toe.
Roer de laatste minuut de rucola erdoor en bak even mee, niet te lang maar ook niet te kort, de rucola moet zijn pittige smaak niet helemaal kwijt zijn er niet uitzien als spinazie, maar moet ook niet helemaal koud zijn en pittig. Giet de tagliatelle af en schep het courgettemengsel erdoor of giet het eroverheen. Snijd het vlees in plakjes en bestrooi het met zout en peper naar smaak. Verdeel de pasta over vier borden, strooi de kaas erover en leg het vlees erop.

Geen opmerkingen: