26 november 2007

Pompoen met pecannoten en roquefort

Weer eentje van Nigella… een lekker bijgerecht bij bijvoorbeeld spareribs of biefstuk.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 kilo pompoen (butternut squash volgens Nigella, ik had een ander soort oranje pompoen)
- 1,5 eetlepel olijfolie
- een halve theelepel tijm
- 50 gram pecannoten
- 75 gram roquefort
- zout en peper

Zorg eerst dat je de oven laat opwarmen op 220 graden. Snijd de pompoen (ongeschild) in stukjes van ongeveer 2,5 centimeter. Meng de stukjes met de olijfolie en de tijm in een ovenschaal. Zet dit in de oven voor ongeveer 30 minuten (niet te lang, want dan wordt het heel melig!) Verbrokkel hier vervolgens de roquefort over en strooi er de pecannoten bij, eventueel een beetje peper en zout erover. Klein beetje husselen. Meteen eten.

Geen opmerkingen: