20 maart 2007

Honing mosterd aardappelschotel

Dit is en zelfbedachte variant op de honing-mosterd worstjes. Het is een hele maaltijd en als alles in de ovenschaal zit heb je er op het omdraaien van het vlees en het omscheppen van de aardappelen na, zeker 50 minuten geen omkijken naar.

Ingrediënten (voor 2 personen)
- 3 of 4 braadworstjes
- 3 flinke eetlepels mosterd
- 3 flinke eetlepels honing
- 600 ml water
- 2 uien in ringen gesneden
- ongeveer 400 gram aardappelen

Snijd de aardappelen (ongeschild) in schijfjes. Doe ze met de uienringen en de in tweeën gesneden worstjes in een braadslee of ovenschaal. Klop de honing, mosterd en het water met een garde tot ze goed gemengd zijn. Giet het mengsel over de aardappelen, uien en worstjes en zet in de oven voor 55 tot 60 minuten op 180 graden. Draai elk kwartier de worstjes om en roer de aardappelen en uien door zodat alles goed vochtig blijft. Lekker met courgette met gesmolten kaas uit de oven of gewoon met stokbrood.

Geen opmerkingen: