Ingrediënten (voor 2 personen):
- 250 tot 300 gram aardappelen, geschild en in kleine stukjes gesneden.
- 1 groene paprika, gesneden
- 1 rode paprika
- 1 ui
- een flinke scheut olijfolie
- 4 tot 6 'italian style' worstjes, ik geloof dat wij chipolata worstjes hebben gebruikt
- vers te malen peper en zout
Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd alle ingrediënten, behalve de worstjes, in stukken van iets groter dan 1 centimeter. Als je het kleiner snijdt, is alles eerder gaar. Doe alles in een ovenschaal bestrooi met peper en zout en een paar flinke scheuten olijfolie en meng goed. Zet 45 minuten in de oven en roer ongeveer elke 15 minuten alles goed door. Als het mengsel te droog wordt doe je er nog extra olijfolie doorheen. Leg na 45 minuten de worstjes bovenop het mengsel en zet nog 30 minuten in de oven. Dit is ook een goed gerecht voor grote groepen. Gooi alles in een grote braadslee, je hebt er nauwelijks omkijken naar. Met wat salades op tafel ben je helemaal snel klaar. Denk aan de klassieke tomaten-mozarella salade. of iets met meer pit: de witlofsalade met walnoten en geitenkaas, of de salade met peer en blauwe kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten