06 september 2007

De eenvoudigste tortellini

Makkelijk en heerlijk. De bereiding van die gerecht mag geen naam hebben, maar omdat een heerlijk maaltje is voor als je een avond alleen thuis bent en voor de tv een lekker bordje pasta wil eten, zet ik het hier toch neer.

Ingrediƫnten (voor 1 persoon):
- 125 gram tortellini (de lekkerste is gevuld met ricotta en-of spinazie van grand italia)
- 1 klein blikje tomaten puree
- verse parmezaanse kaas om zelf te raspen
- ongeveer 6 blaadjes verse basilicum
- peper en zout

Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Begin 5 minuten voordat de pasta klaar is aan de saus. Ik weet niet of je dit brouwsel eigenlijk wel saus mag noemen, maar toch… Doe de tomatenpuree, uit het blikje in een kleine koekenpan op laag vuur. Gebruik vervolgens het blikje om twee keer een vol blikje water bij de puree te gieten. Blijf steeds goed roeren.Voeg peper en zout toe. Hak de blaadjes basilicum fijn. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus in de koekenpan. Doe de basilicum erbij, roer goed door en schep op een bord. Rasp de parmezaanse kaas eroverheen en smullen maar. Op de foto ziet het er een beetje raar uit door die 'klodders' kaas, maar het is echt lekker!

Geen opmerkingen: