Ingrediƫnten voor 3 tot 4 personen als bijgerecht:
- 3 flinke stronkjes witlof
- een handvol gepelde en in stukjes gestampte walnoten
- 50 tot 75 gram gram geitenkaas (of iets meer naar smaak)
Voor de dressing zie de zelfgemaakte honing mosterddressing of, lekker makkelijk, hieronder:
- twee eetlepels olijf of zonnebloemolie
- een eetlepel walnotenolie
- een eetlepel mosterd
- een eetlepel honing
Haal de bladeren van de witlof af en en snijd de witlof in brede repen of houd ze heel zoals op de foto. Leg ze in een kom. Meng in een kommetje de twee soorten olie, de mosterd en de honing. Verdeel de dressing over de witlof en kruimel de geitenkaas over de witlof. Strooi dan de walnoten over de salade.
2 opmerkingen:
Ik heb hem gemaakt met blauwe kaas omdat die nu eenmaal op moest (net als de witlof en de noten trouwens) en dat blijkt verrassend lekker! Heb ook een heel klein beetje suiker in de dressing gedaan.
Groetjes,
Thea
klinkt ook goed!
Een reactie posten