30 september 2007

Tomaten-tortellini soep

Toen een paar weken geleden door vermoeidheid en lamlendigheid de behoefte aan de snackbar weer de overhand nam, maakte ik als remedie deze soep samen met bruchetta met rucola en blauwe kaas. Heerlijk, gezond en niet al te veel werk. Later hebben we deze soep nog eens gemaakt en er griekse salade bij gegeten. Geen bijzonder culinaire combinatie, maar wel lekker als je moe bent, geen zin hebt om lang in de keuken te staan en toch gezond wil eten. Terwijl ik het huis stofzuig en opruim kookt de soep langzaam in. Na het eten hoef je dus weinig meer te doen en kun je lekker instorten op de bank. Het grote voordeel van deze soep is dat we altijd de ingrediƫnten wel in huis hebben. En als je geen tortellini hebt, kun je ook in stukje gebroken spaghetti toevoegen als vermicelli. Hoewel dat wel een stuk minder lekker is dan tortellini uiteraard. Het recept komt uit de Delicious van september van dit jaar (2007).

Ingrediƫnten (voor 2 personen, hoofdgerecht met bijgerechten):
- 1/2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 400 gram gepelde tomaten in blik
- 250 ml kippen- of groentebouillon
- 125 gram kaastortellini
- een handje gescheurde basilicumblaadjes
- 30 gram geraspte parmezaan

Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de knoflook klein en bak in een pan met de olijfolie even op (ongeveer 1 minuut). Snijd de tomaten kleiner. Ik doe dit altijd (ook voor saus) als alles nog in het blik zit. Ik snijd dan met een mes in het blik de tomaten kleiner. Voeg de tomaten bij de knoflook en voeg ook de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur zeker een kwartier zachtjes pruttelen zodat de tomaten goed kapot koken, maar de soep nog wel structuur heeft en niet helemaal glad is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vlak voordat de soep geserveerd wordt de tortellini toe en laat ze nog even doorwarmen in de soep. Schep de soep op de borden, strooi de basilicum er overheen en strooi de parmezaan erbij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: