Ingrediƫnten (voor 2 personen, hoofdgerecht met bijgerechten):
- 1/2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 400 gram gepelde tomaten in blik
- 250 ml kippen- of groentebouillon
- 125 gram kaastortellini
- een handje gescheurde basilicumblaadjes
- 30 gram geraspte parmezaan
Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de knoflook klein en bak in een pan met de olijfolie even op (ongeveer 1 minuut). Snijd de tomaten kleiner. Ik doe dit altijd (ook voor saus) als alles nog in het blik zit. Ik snijd dan met een mes in het blik de tomaten kleiner. Voeg de tomaten bij de knoflook en voeg ook de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur zeker een kwartier zachtjes pruttelen zodat de tomaten goed kapot koken, maar de soep nog wel structuur heeft en niet helemaal glad is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vlak voordat de soep geserveerd wordt de tortellini toe en laat ze nog even doorwarmen in de soep. Schep de soep op de borden, strooi de basilicum er overheen en strooi de parmezaan erbij. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten