30 september 2007

Bruchetta met blauwe kaas en rucola

Dit recept komt uit de Delicious van augustus 2007. in plaats van de prociutto gebruikte in serrannoham. We aten dit samen met de tortellinisoep en hadden chocoladewentelteefjes toe. Ik vond het heerlijk!
Ingrediƫnten (voor 2 personen, bijgerecht):
- 4 bruine waldkorn boterhammen
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 1 teen knoflook
- 2,5 eetlepel balsamico azijn
- 1/2 theelepel bruine basterdsuiker
- 80 gram rucola
- 4 plakken serranoham
- 100 gram blauwe kaas (danish bleu)
- 5 hele walnoten, gekraakt en in stukjes gehakt.

Bestrijk de boterhammen dun met olijfolie, snij ze door midden en rooster ze in de oven of in een broodrooster. Maak ondertussen de dressing. Meng de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn en de bruine suiker, voeg peper en zout naar smaak toen.
Schep de helft van de dressing door de rucola.
Wrijf de bovenkanten van de boterhammen, als ze uit de oven komen, in met de doorgesneden knoflook teen. Beleg de boterhammen met de serranoham en leg daar een handje rucola op. Bestrooi met de in stukjes gebroken blauwe kaas. Strooi daar de walnoten weer overheen en besprenkel met de rest van de dressing.

Geen opmerkingen: