13 november 2007

Pizzadeeg

Ingrediƫnten (voor een flinke pizza)
- 1/2 zakje gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 250 gram bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- handwarm water

Los de gist en de suiker op in een kommetje met 1 deciliter handwarm water. Laat het mengsel 10 minuten staan en roer dan goed door tot het een glad papje is.
Doe de 250 gram bloem in een kom doe de gistoplossing in een kuiltje in een de bloem. Meng met het gistmengsel in het kuiltje drie eetlepels handwarm water en twee eetlepels olijfolie. Strooi de zout over de bloem en meng het geheel door elkaar en kneed het, ongeveer 10 minuten tot het een elastisch deeg is. Vorm met het deeg een bal en leg dat in een kom, afgedekt met vochtige hand- of theedoek. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats 30 tot 45 minuten rijzen.
Nadat het deeg is gerezen kun je het op een met bloem bestrooid aanrecht platdrukken. Leg vervolgens het platgedrukte deeg op een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat de randen van het deeg iets dikker zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op de hoogste stand, meestal is dat 250 of 275 graden. Beleg de pizza, zie voor enige karige inspiratie dit recept. Bak de pizza (bij 250 graden) in ongeveer 15 minuten gaar.

Geen opmerkingen: