20 november 2006

Geitenkaassalade met Veldsla

Ik hou erg van salades, zowel als bijgerecht als, als hoofdgerecht met versgebakken stokbrood of ciabatta. Deze salade is eenvoudig en smaakvol. De gewone geitenkaas kan vervangen worden door honinggeitenkaas die je soms ook in de supermarkt kunt krijgen. Die geitenkaas is iets zachter van smaak, fijn dus voor mensen die de gewone geitenkaas te pittig vinden. Ik doe ook altijd de korst van de kaas in de salade, veel te lekker om weg te gooien namelijk...

Ingredienten voor één persson als hoofdgerecht of voor 2 tot 3 personen als bijgerecht:
- een zak veldsla (75 gram)
- 2 of 3 tomaten
- 1 komkommer
- pompoenpitten
- croutons (uit een zakje of zelfgemaakte)
- 100 tot 130 gr geitenkaas
- honing mosterd dressing, kant en klaar te koop, maar je kunt hem ook zelf maken.

Alles snijden, de geitenkaas als laatste. Alles bij elkaar gooien en heel erg goed husselen zodat de geitenkaas goed blijft plakken aan alle andere ingredienten. Serveren met stokbrood of cibatta met kruidenboter of olijvenbrood.

Zie ook het recept met de lauwwarme geitenkaassalade.

Geen opmerkingen: