06 november 2008

Pasta met tomaat, olijven en basilicum

Dit recept komt uit een recente Marie Claire die ik van iemand kreeg. Uit hetzelfde nummer hebben we ook al een aantal keer de gebakken pasta met spinazie en ricotta gemaakt.

Ingrediƫnten (voor 2 personen):
- tagliatelle of fettuccine voor twee personen
- 1 ui, gensipperd
- olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 2 blikken gepelde tomaten of tomatenblokjes
- 75 gram zwarte olijven, in stukjes
- snufje suiker
- een handje grof gehakte basilicum
- peper en zout
- een aantal eetlepels parmezaanse kaas



Kook de pasta. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien en de knoflook in vier minuten op. Voeg dan de tomaten toe. Als je gepelde tomaten gebruikt kun je ze het beste eerst klein snijden of na het toevoegen in de pan prakken met een vork. Bestrooi alles met peper, zout en een klein beetje suiker. Voeg vervolgens de olijven toe. Schep alles op een bord als de pasta gaar en afgegoten is, bestrooit met basilicumblaadjes en de parmezaanse kaas. Snel, makkelijk en lekker!

Geen opmerkingen: