06 november 2008

Gebakken pasta met ricotta en spinazie

Ook dit gerecht komt uit de Marie Claire (zoals ook dit recept). Het is makkelijk en lekker en weer eens wat anders.. Ik ben de laatste keren steeds vergeten een foto te maken van dit gerecht, zodra we het weer eten zet ik er hier een foto van neer!

Ingrediƫnten (voor 2 tot 3 personen):
- 300 gram rigatoni of penne pasta
- 450 gram diepvries spinazie
- een bakje verse ricotta(300 gram?)
- 150 ml zure room
- 2 eieren
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 eetlepel gehakte verse dille
- peper en zout
- boter

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook de pasta gaar. Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de spinazie in een pannetje. Meng de ricotta, de eieren, de helft van de geraspte parmezaan, de dille, de zure room en flink wat peper en zout. Voeg dan de warme spinazie toe en meng dit ook met het kaas/room mengsel. Giet de gare pasta af en doe deze in de ingevette ovenschaal. Giet daar overheen het spinazie mengsel en verdeel het restant geraspte parmezaan daar weer over. Zet alles voor zeker 30 minuten in de oven tot de bovenste laag er hier en daar bruin en knapperig uitziet. Volgens het oorspronkelijke recept kun je er nu stukken van snijden, mij is dat echter nog nooit gelukt, wij eten t gewoon als (uit elkaar gevallen) ovenschotel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het klinkt erg lekker! 4 jaar na dato ga ik hem eens even testen :)