21 augustus 2008

Pastasalade met gerookte zalm en monchou

Dit is absoluut niet mager, maar wel superlekker, zeker op een mooie zomerdag met een lekker glaasje witte wijn of rosé. We aten dit een tijd geleden bij een vriendin en laatst heb ik geprobeerd het thuis na te maken.

Ingrediënten (voor 2 personen):
- pasta (meer dan een halve zak)
- een pakje monchou
- flink wat gerookte zalm (ik heb er geloof ik een heel pak doorheen gegooid)
- een zak gemengde sla of veldsla
- een bakje cherrytomaatjes
- peper en zout

Kook de pasta. Snijd ondertussen de tomaatjes door midden en de zalm in brede repen. Giet de gare pasta af en laat een klein beetje afkoelen. Meng dan de monchou (in stukjes gesneden) met de pasta en zorg dat hij goed aan alle pasta blijft plakken. Voeg de zalm en de tomaatjes toe. Bestrooi met peper en een klein beetje zout. Verdeel de sla over de borden en schep de pastasalade erop. Serveren met brood en natuurlijk wijn!

Geen opmerkingen: