21 augustus 2008

Pangafilet met een lekker korstje

Dit recept kreeg ik van een collega en komt oorspronkelijk uit een Allerhande. Het recept is eigenlijk bedoeld voor tilapia, maar panga is goedkoper en wat mij betreft net zo lekker.

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 pangafilets
- 50 gram pijnboompitten, gehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 6 kleine tomaten
- een flink handje verse basilicum

Verwarm de oven voor op 250 ºC. Bestrooi de filets met zout en peper en leg ze op een bakplaat met een bakpapiertje. Hak de pijnboompitten (grof) en de knoflook (fijner). Ik heb zo’n mooie klein kruidenhakblokje van de ikea, ideaal voor dit soort dingen. Meng de pijnboompitten en de knoflook in een kommetje met de Italiaanse kruiden, zout, peper en de olijfolie. Strijk dit mengsel uit over beide kanten van de visfilets en schuif de bakplaat in de oven. Laat de vis in 6 tot 8 minuten gaar worden. De filets hoeven niet te worden gedraaid. Snijd terwijl de vis in de oven zit de tomaten in plakjes en leg ze op de borden. Bestrooi de tomaten met zout, peper , een beetje olijfolie en de basilicumblaadjes. Haal de vis uit de oven en leg deze op de tomaten.

Geen opmerkingen: