De afgelopen maanden hebben we regelmatig zelfgemaakte (én zelfbedachte) soep gegeten. Deze groentesoep met ballen is weer een variant op de tomatengroentesoep die ik eerder beschreef. De soepballen kun je ook makkelijk in een grote partij maken en dan deels invriezen. Als je dan ingevroren soepballetjes hebt liggen én ingevroren soepgroenten kun je altijd makkelijk en snel een lekker soepje maken.
Ingrediënten (voor acht kommen):
- twee uien
- vier bouillonblokjes
- twee liter kokend water
- peper, zout
- soepgroenten (ongeveer 500 gram)
- 500 gram gehakt
- een zakje gehaktkruiden
- een beschuit
- een ei
Snipper de ui.Verwarm in een pannetje met een dikke bodem wat olie. Bak de gesnipperde ui op in het koekenpannetje. Kook ondertussen in een grote pan twee liter water met de bouillonblokjes. Voeg de gebakken ui toe.Meng ondertussen in een kom de gehakt met het ei, de gehaktkruiden en de verkruimelde beschuit. Maak van het mengsel een stapel gehaktballetjes. Zorg dat de balletjes niet te klein zijn.Voeg de balletjes toe aan de soep. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat ongeveer twintig minuten pruttelen. Voeg kort voor het eten de groenten en de vermicelli toe.
Lekker met stokbrood en zelfgemaakt kruidenboter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten