15 februari 2011

Zelfbedachte uiensoep

Dit recept heb ik zelf bedacht. Ok, het is geen rocketscience, maar ik vind het toch wel leuk dat ik zelf een soepje kan bedenken dat ook nog lekker smaakt.

Ingrediënten (voor ongeveer zes grote kommen soep):
- een kilo uien
- een beetje boter
- vijf groentebouillonblokjes
- 2,5 liter water

Snijd de uien eerst in vieren en snijd er dan reepjes van. Zet ondertussen 2,5 liter water op in een grote soeppan en doe er de vijf groentebouillonblokjes bij. Smelt boter in een wok en bak er de uienreepjes in. Zorg dat ze lekker bruin en aangebakken zijn. Gooi ze daarna in de bouillon en laat ze een half uurtje sudderen.

Voor erbij of voor in de soep, lekkere kaascroutons…

Ingrediënten:
- één afbakstokbrood
- een zakje geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het afbakstokbrood in plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met flink wat van de strooikaas. Zet voor negen minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna afkoelen.

Geen opmerkingen: