Omdat we na het maken van de koolrolletjes een enorme hoeveelheid witte kool over hadden moest ik iets verzinnen om deze kool op te maken. Ik maakte dit recept na inspiratie opgedaan te hebben op een aantal websites. Ik kan nou niet zeggen dat het meteen mijn lievelingseten is geworden, maar het was smakelijk en een goed manier om van de kool af te komen. Ik moet zeggen dat ik de marinade echt letterlijk heb overgenomen van een recept ergens online..
Ingrediƫnten(voor 2 personen):
- een half pak basmati rijst
- 200 gram kipfilet, in kleine blokjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 6 champignons
- 300 gram witte kool, in repen gesneden
- olie
Voor de marinade:
- 50 ml ketjap
- 3 eetlepels azijn
- zwarte peper
- 1 knoflookteentje in blokjes gesneden
- cayennepeper, een halve theelepel
Snij de kipfilet en blokjes en meng ze met de ingrediƫnten voor de marinade. Ik heb niet zo heel veel kipfilet gebruikt omdat ik een overschot aan kool had. Mocht je erg op grote hoeveelheden vlees gesteld zijn maak er dan gerust meer van, maar maak dan ook meer marinade. Zet de kom met de marinade en kip minstens twee uur in de koelkast. .
Snijd de ui, de paprika, de champignons en de kool. Kook de rijst en bak ondertussen in een scheutje olie de ui en de paprika op in een wok. Voeg na ongeveer vijf minuten het vlees en marinade toe en bak dit alles op hoog vuur voor weer ongeveer vijf minuten. Voeg vervolgens de champignons en de kool toe. Roerbak dit totdat de kool wat zachter is, maar niet kledderig, ik zou zeggen zo’n acht minuten. Daarna opschepen met de rijst en meteen opeten.
Meer oosters getinte gerechten vind je hier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten