Ingrediënten (voor een flinke portie voor twee personen):
- 6 grote koolbladeren van een witte kool
- 1 teentje knoflook
- drie bosuitjes
- twee blikjes tomaten puree
- 1 theelepel komijnzaad
- halve theelepel kaneel
- twee eetlepels fijngehakte peterselie
- 2,5 dl groentebouillon
- olie
Voor de saus:
- 175 gram yoghurt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 eetlepel fijngehakte munt
Snijd de bosuitjes en de knoflook fijn. Verhit olie in een wok en bak de uitjes en de knoflook kort op, op middelhoog vuur. Voeg de rijst, tomatenpuree, komijnzaad, kaneel en de peterselie toe. Roer alles goed door en haal dan van het vuur.
Laat heel kort even afkoelen en schep dan een aantal eetlepels van de vulling in de koolbladeren en rol de koolbladeren voorzichtig op. Leg ze met de open kant naar beneden in de ovenschaal. Als de hele schaal vol ligt met koolrolletjes en de vulling op is, leg je een (oud) bord op de rolletjes om te zorgen dat ze mooi dicht blijven, en dek dat weer af met aluminium folie. Zet je de schaal in de oven voor zo’n 20 à 25 minuten. Maak dan de saus. Meng de yoghurt met de gemalen komijn en de fijngehakte munt. Zet niet in de koelkast, want anders is de saus wel erg koud bij het opdienen.
1 opmerking:
dit lijkt mij heerlijk :-) al heb ik mijn koolrolletjes net iets anders gemaakt! Toch is dit zeker een optie!
Een reactie posten