20 januari 2008

Mexicaanse tomatenschotel

Een heerlijk vegetarisch gerecht dat we vorige week voor het eerst maakten, maar zeker niet voor het laatst. Het recept komt oorspronkelijk uit het Groot Vegetarisch Kookboek, ik heb de hoeveelheden echter naar smaak aangepast. Een googlezoektocht leert me dat er wel tien verschillende kookboeken zijn die 'Het groot vegetarisch kookboek' heten. De onze heefte en oranje kaft met groene asperges op de voorkant..

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 kleine rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 grote tomaten
- 1 groene paprika
- 1 kleine gele paprika
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 theelepel suiker
- een halve theelepel chilipoeder
- ongeveer 375 gram maïskorrels uit blik
- een zak tortilla chips, ongeveer 125 gram
- een zakje geraspte kaas, ongeveer 150 gram
- 200 ml crème fraîche

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de ui en de knoflook op in wat olie in een koekenpan. Snijd ondertussen de tomaten en de paprika in blokjes. Voeg na een minuut of 4 de tomaten, de paprika, de wijnazijn, suiker en chilipoeder toe. Roer goed door en laat zo'n 7 minuten zachtjes sudderen. Voeg tot slot de maïskorrels toe en laat nog 3 minuten doorwarmen.

Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje tortilla chips. Schep daar bovenop een laag groentemengsel en daar bovenop en laag geraspte kaas. Herhaal dit nog een keer. Leg daar bovenop nog wat tortilla's en dek weer af met kaas. Bestrijk vervolgens met de crème fraîche en zet 15 minuten in de oven.. Bestrooi de schotel als hij uit de oven komt met wat fijngeknipte bieslook.

Geen opmerkingen: