24 augustus 2009

Vegetarische gevulde aubergines met rijst

Lekker en gezond voor doordeweeks, maar ook goed voor een etentje met vrienden...

Ingrediënten voor twee personen:
- 2 aubergines
- 2 bruine boterhammen (oud)
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- een half zakje Goudse kaas, jong
- 50 gram geitenkaas, gesneden
- 1 eetlepel oregano
- iets meer dan een half pak meergranen rijst
- 3 tomaten, in blokjes

Halveer de aubergines in de lengte en hol ze met een theelepel uit. Bestrooi ze daarna met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel of scheur het brood en meng het met de gesnipperde ui, de geraspte kaas, de in blokjes gesneden geitenkaas, de oregano en ongeveer twee eetlepels olie. Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier en vul ze met het broodmengsel. Schuif de bakplaat in de oven en bak de aubergines in 35 minuten gaar. Kook de rijst en giet deze af. Meng daarna de tomatenblokjes met de rijst en bak even op in een koekenpan. Serveer de gevulde aubergines met de tomatenrijst en eventueel met salade.Op de foto staat een eenvoudige tomatenmozzarella-salade, gewoon omdat we die ingrediënten nog in de koelkast hadden liggen, maar een salade met rucola past hier ook goed bij.

Geen opmerkingen: