21 augustus 2009

Catalaanse worstjes met rijst

We eten dit heel regelmatig (het is erg lekker én makkelijk). Het recept komt van een receptenkaartje van de AH.

Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 6 Catalaanse worstjes (of andere lekkere worstjes)
- 2 paprika's
- 125 gram witte rijst
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bouillonblokjes
- 1 zak rucola sla

Breng 500 ml water aan de kook en laat in het water het bouillonblokje oplossen. Bak de worstjes in een wok rondom bruin. Voeg als de worstjes al wat bruin zijn de gensipperde uien toe. Neem de worstjes daarna uit de pan en laat even op keukenpapier uitlekken. Voeg de in blokjes gesneden paprika toe aan de uien in de pan en voeg ook de (ongekookte!) rijst toe. Schep de rijst om tot deze glazig ziet. Schenk het water en de tomatenblokjes bij de paprika en breng alles weer aan de kook. Leg de worstjes terug in de pan en dek pan af. Stoof het gerecht gaar in 15 minuten. Leg de rucola op de borden en schep daar de parikarijst en de worstjes op. Meteen opeten!

Geen opmerkingen: