09 augustus 2009

Mexicaanse ovenschotel

Van de AH website, dus niet echt iets bijzonders, maar wel erg lekker en een prima maaltijd voor doordeweeks. Een leuke variant ook op de Mexicaanse tomatenschotel (één van onze lievelingsgerechten).

Ingrediënten voor twee personen:
- 1 blik kidneybonen
- 1 blikje maïskorrels
- 75 g peppadewpepertjes
- olijfolie
- 300 g rundergehakt mager
- 2 eetlepels cajunkruiden
- 1/2 zak tortillachips
- 150 g belegen gemalen kaas
- 1 komkommer

Verwarm de grill voor. Spoel de kidneybonen en de maïs af en snijd de peppadew in vieren . Braad de gehakt in een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Voeg de cajunkruiden, kidneybonen, maïs en peppadew toe en verwarm nog even door. Doe het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal en bedek met een laag tortillachips. Bestrooien het geheel met gemalen kaas. Zet vervolgens de ovenschotel enkele minuten onder de grill en serveer met komkommer. (dat laatste is echt nodig want door de peppadew wordt het gerecht lekker pittig). In het originele recept moest de maïs niet in het gerecht maar bij de komkommer, maar zonder maïs in de ovenschotel is het geheel wel erg karig.

Geen opmerkingen: