10 augustus 2009

Chocoladezoetigheid met marshmallows

Een heerlijke variatie op de eerder hier beschreven chocolade fudge met noten. Deze variant is iets zoeter en door de koekjes en de marshmallows iets afwisselender van smaak en eet daardoor makkelijker weg en is denk ik ook lekkerder voor kinderen. Wederom van Nigella, deze keer uit Niggela Express.

Ingrediƫnten:
- 125 gr zachte boter
- 300 gram pure chocolade (minstens 70% cacao)
- 3 eetlepels golden syrup (ik heb dit ook wel eens vervangen door honing)
- 200 gram theebiscuit
- 100 gram (witte) minimarshmallows (of in stukjes geknipte grote marshmallows)
- 2 theelepels poedersuiker (optioneel)
- een stuk bakpapier

Smelt de boter, de chocola en de golden syrup (of de honing) in een koekenpan met een dikke bodem. Breek ondertussen de theebiscuit in kleine stukjes (boven een kom met de hand of in een plastic zak met de deegroller). De stukjes mogen niet te groot zijn, kruimels zijn geen probleem.

Leg het stuk bakpapier in de bakvorm of ovenschaal (ik gebruikte een vierkante ovenschaal van ongeveer 25 x 25 cm zodat de laag chocolademengsel niet te dik wordt). Ik heb het bakpapier er zo in gelegd dat aan twee kanten een flink stuk uit de vorm steekt en je het hard geworden mengsel er daardoor goed uit kunt tillen. Nigella raadt een aluminium wegwerpvorm aan van 24 x 24 cm.

Hou een deel van het chocolademengsel (ongeveer 1/5) apart in een schaaltje en spatel daarna de stukken biscuit door het in de pan gehouden gesmolten chocolademengsel. Voeg als laatste de marshmallows toe. Roer ze even goed door, maar laat ze er niet te lang in zitten. Giet het chocolademengsel in de bakvorm/schaal en bedek de bovenste laag dan met de apart gehouden chocolade. Zet vervolgens twee uur in de koelkast.
Haal daarna de substantie uit de vorm en snijd in stukken. Bestrooi eventueel met poedersuiker, dit vond ik echter niet zo nodig de boel is al zoet en lekker genoeg.

Geen opmerkingen: