05 april 2008

Worstjesquiche

Een makkelijke quiche, lekker voor feesten en partijen. Ik heb het recept van de site van life&cooking, maar wel een klein beetje aangepast...

Ingrediënten (voor 1 quiche):
- 1 blikje knakworstjes
- een pakje bladerdeeg
- een half bakje cherrytomaatjes
- 3 lenteuitjes
- 4 eieren
- 75 gram crème fraiche
- 75 gram geraspte kaas
- zout en peper
- paneermel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de bakvorm met boter en bestrooi de vorm met paneermeel. Bekleed daarna de vorm met de bladerdeegplakjes.
Snijd de lenteuitjes in reepjes en de cherytomaatjes in vieren. Snijd de knakworsten in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Bak de lenteuitjes kort op in wat olie in een koekenpan en doe na een paar minuten de cherrytomaatjes er bij. Voeg kort daarna de gesneden knakworstjes ook toe en laat nog even heel kort op staan. Klop ondertussen de eieren glad met de crème fraîche en voeg op het einde de geraspte kaas toe. Doe het worstmengsel in de bakvorm en giet dan het eimengsel er overheen. Zet in de oven en laat daar in 40 minuten gaar worden. Ook goed koud te eten.

Geen opmerkingen: