10 april 2008

Courgettefrittata

Een recept uit de allernieuwste Allerhande.. Ik zag het staan en heb het meteen gemaakt. Het is niet iets wat ik elke week zou eten, maar zo voor af en toe is het een prima gerecht. (De foto volgt nog.)

Ingrediƫnten (voor 2 tot 3 personen):
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 gram gesneden salami
- 2 uien (volgens de allerhande rode uien, maar die hadden we niet in huis)
- 1 courgette (in plakjes)
- 6 eieren
- 2 eetlepels Italiaanse keukenkruiden
- 100 gram geraspte geitenkaas
- 1 zak rucola

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in een koekenpan de in reepjes gesneden salami op tot ze knapperig zijn. Haal ze dan uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Bak in het vet van de salami de in dunne schijfjes gesneden courgette en de ui op. Mix ondertussen de eieren de keukenkruiden en 50 gram van de geraspte geitenkaas. Schep als de courgette gaar is deze (met de ui uiteraard) in een ovenschaal. Giet het eimengsel er overheen en strooi daar bovenop de salami en de rest van de geitenkaas. Zet in de oven voor 25 minuten. Serveer met een grote schaal rucola met tomaatjes en een flinke scheut balsamico.

Geen opmerkingen: