13 april 2007

Zalmfilet met gepofte aardappel en sperziebonen

Een makkelijk en snel gerecht. We aten dit van de week en het is absoluut niet hoogstaand culinair, maar wel lekker en snel voor doordeweeks. Koop gewoon twee zamlfilets uit de vriezer bij de supermarkt, goed genoeg voor een snelle maaltijd!

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 zalmfilets uit de vriezer
- 400 á 500 gram verse sperziebonen (of uit blik als je echt geen tijd hebt)
- 8 á 10 kleine aardappelen
- een klein bakje crème fraiche light
- provencaalse kruiden
- peper en zout

Ontdooi de zamlfilets en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout. Bereid ondertussen de aardappelen zoals beschreven in het recept voor gepofte aardappelen. Kook ook ondertussen de sperziebonen in ruim water met wat zout. Bestrijk de zalmfilets vervolgens met olijfolie of zonnebloemolie. Leg ze in een hete grilpan en bak ze om en om ongeveer 10 minuten tot ze en klein beetje een bruin korstje hebben en gaar zijn. Bereid tijdens het bakken van de zalm het sausje voor over de gepofte aardappelen. Klik voor het recept hier. Snijd de aardappelen in en doe de saus er in/op bij het opdienen. In ongeveer twintig minuten heb je zo een maaltijd op tafel staan!

Geen opmerkingen: