01 april 2008

De lekkerste chocoladecake

Wie ooit durft te zeggen dat hij chocoladecake bakt zonder pure chocolade maar met cacao moet zich gaan schamen. Een echte chocoladecake bevat echte chocolade! Met cacao krijg je een laffe 'schoolcake', zo'n cake die moeders vroeger meegaven en een 'marmercake' noemde. Chocoladecake is gemaakt van chocola. Echte chocola. Ook dit recept komt van Nigella en blijft een toppertje. Een lekker zompige cake. Heerlijk voedsel voor als je ongesteld bent of moet worden.. Baktijden en bereiding zijn enigzins aangepast ten opzichte van het originele recept.

Ingredienten:
- 225 gram boter, gesmolten
- 375 gram donkere basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1 thee lepel vanille-extract
- 100 gram pure chocolade (70%)
- 200 gram bloem
- 1/2 theelepel dubbelkoolzure soda (gekocht in londen, maar de Jumbo wil het ook nog wel eens verkopen)
- 2,5 dl kokend water

Laat de chocolade au bain marie smelten en zet na 10 minuten ook de boter heel zachtjes op. Zorg dat de boter niet gaat bakken, hij mag alleen maar vloeibaar worden! Zorg dat je niet vergeet een pannetje met water op te zetten voor de 2,5 dl kokend water die je later nodig hebt! Bekleed een cakevorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de gesmolten boter met de suiker, voeg daarna het vanille-extract en de eieren toe en meng dit ook goed. Haal als de chocolade is gesmolten deze van het vuur en laat heel eventje een beetje afkoelen. Meng het vervolgens met het suikermengel. Schep daarna om en om een lepel bloem (waarin je de dubbelkolzure soda hebt gedaan) en een lepel kokend water door het mengel. Blijf steeds roeren. Als alles gemengd is, heb je een heel erg nat, vloeibaar mengsel. Giet dit in de cakevorm en zet de cake een half uur in de oven op 200 graden. Draai vervolgens de oven naar 170 graden en laat hem hier nog 20 minuten in staan.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Maar hoe moet het dan als je niet in Londen bent geweest en dus geen dubbelkoolzure soda hebt?

Anoniem zei

Je kunt dat gewoon bij de drogist kopen of bestellen