12 januari 2007

Knoflooktomaten op getoast brood

Dit gerecht doet het leuk als simpel voorgerechtje of als borrelhapje. Ik maakte dit tijdens de borrel voor mijn verjaardag en het was binnen no-time op! Ook makkelijk vooraf te maken en op het moment zelf dus weinig werk..

Ingredienten:
- 1 blikje tomatenblokjes
- bosje verse basilucum, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- peper en (zee)zout
- een afbakstokbrood

Doe de tomatenblokjes in een kom en meng met twee (of drie als je een fan bent van knoflook)geperste teentje knoflook, de fijngesneden basilicum en peper en zout. Dek af en laat zeker 4 uur in de koelkast staan. Tegen de tijd dat je dit gerecht wilt serveren snijd je het nog niet afgebakken afbakstokbrood in schijfjes en bak deze schijfjes af in de oven. Verspreid het tomatenmengsel over de getoaste stokbroodjes en serveer.

Geen opmerkingen: