20 november 2006

Perzik-Blauwe Kaas Ovenschotel

Dit vind ik zo'n verschrikkelijk heerlijk gerecht. Het bevat witlof, pasta, warme peziken en blauwe kaas, allemaal ingrediënten waar ik heel erg veel van hou. Zelf de meest notoire vleeseter vergeet bij deze ovenschotel dat er geen vlees in zit. En ik kan het weten, ik woon samen met een enorme carnivoor die bij deze schotel echt zijn vingers aflikt.

Ingrediënten (2 personen):
- 150 gram tagliatelle
- 4 struikjes witlof
- 1 eetlepel citroensap
- 100 gram blauwe roombrie of deels roombrie deels danish bleu
- 1 blikje perziken op lichte siroop (netto 425 gram)
- 1/8 liter crème fraîche
- 3 theelepels tijm
- peper
- 1 eetlepel paneermeel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Kook de tagliatelle. maak de witlof schoon en snij in repen. Breng ondertussen de siroop van de perziken met citroensap en 1 dl water aan de kook. Kook de witlof ongeveer 10 minuten in de watersiroop. Snijd ondertussen de perziken in plakjes en de kaas in plakjes.
Haal de witlof uit de pan en voeg de tijm aan de saus toe. Laat het vocht in de pan inkoken en voeg de crème fraîche onderwijl toe. Breng de saus op smaak met peper. Doe de tagliatelle in een ovenschaal en schenk daar de saus overheen. Leg op de saus de witlof en de perziken en daaroverheen weer de kaas. Strooi het paneermeel in een dun laagje over de kaas en zet de schaal in de oven voor ongeveer 25/30 minuten. Heerlijk!

Geen opmerkingen: